Eesti Vabaõhumuuseum

Eesti Vabaõhumuuseum oli esimene muuseum NUMUs. Vabaõhumuuseumil on kaks seiklusmängu, mis tutvustavad lastele taluelu Eestis eri aegadel, ning kaheksas keeles audiogiid.

Simulacrumi tarkvara võimaldab kasutada ARi ehk augmented realityt. Külastaja mobiilikaamera tuvastab mustri seinal (näiteks Kalma tuuliku joonise) ning rakendus käivitab video: külastaja näeb animatsiooni, millel tuulik töötab, tuul ajab ringi tiivikuid ning erinevad hammasrattad ning mehhanismid veavad jahukotte – täpselt nõnda vanasti jahujahvatamine käiski.

Mängudes peab külastaja tutvuma ekspositsiooniga ning uutele teadmistele tuginedes lahendama ülesandeid. Näiteks nuputama, milliseid tööriistu sepp ei kasutanud. Simulacrumi tarkvaras on taoliste piltmõistatuste koostamine muudetud intuitiivselt arusaadavaks.

Eesti Vabaõhumuuseumi audiogiidide animatsioonid on teinud Ave Taavet.